Final de les aplicacions aèries als arrossars

IMG_20190724_100313jpg

Aquesta setmana s’ha fet el tercer i darrer tractament larvicida als arrossars empordanesos. Amb aquestes aplicacions s’ha frenat la proliferació de les quatres espècies de mosquits que crien en aquest conreu: Culex pipiens, Culex theileri, Culex modestus i Anopheles atroparvus.
Les quatre espècies tenen una gran importància i més ara que està circulant el virus West Nile, el qual pot ser transmès pels Culex sp.  I no hem d’oblidar que els anòfels són els potencials transmissors de la malària, malaltia eradicada de casa nostra, però que encara amb el vector ben present ,l’Anopheles atroparvus.

Per últim assenyalar que aquest any i després de pràcticament una dècada de treballar junts, ens hem acomiadat d’un dels pilots amb més experiència que coneixem, especialitzat en aquest tipus de treballs aeris i amb 12.000 hores de vol!!!
Ell és en Daniel Foreman, que es jubila i no el veurem més. Li desitgem tot el millor en aquesta nova etapa que encetarà i que està plena de projectes ben encoratjadors segons ens ha explicat. Molta sort Daniel!!!