Notícies

Adequació de la Mugueta

El Departament de territori de la Generalitat, realitza taques d’adequació de la Mugueta, a Castelló d’Empúries, per portar aigua fins a la Reserva I, els Estanys. Estarem atents pels canvis que pot comportar en el control de mosquits.

Elzc3lxXUAE_aK_jpg

Rinxoles

3 juliol 2020
Aquest any i degut a l’abundància de les pluges l’aparició de les rinxoles de les zones naturals s’està retardant, mentre que les originades en conreus de regadiu ja les tenim aquí. S’allargarà la temporada de molèsties?

Eb_QQLXXkAA3yuHjpg

Juny i juliol són els mesos en que aquestes molestos dípters fan acte de presència en les hores crepusculars. La irrupció en un elevat nombre i les seves mossegades poden irritar a qualsevol persona que estigui al camp fins al punt de fer-lo marxar.

La rinxola (Leptoconops irritans) també se la coneix com “arabí de la camarga”, nom inspirat en les invasions sarraïnes de l’edat mitjana i el lloc on més abunda, els sòls salats costaners (salicornars).

Molt comú a la Camarga, a l’Empordà on més afecta és als pobles costaners amb maresma.

https://en.wikipedia.org/wiki/Leptoconops

Leptoconops spp from CSIROjpg
28 juliol 2020
Finalment, un mes més tard de l’habitual, s’ha produït l’eclosió i s’ha iniciat l’expansió de les rinxoles. La seva presència i les molèsties associades poden durar un parell de setmanes aproximadament.

Blog antic 


Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter
Castelló d'Empúries (Alt Empordà) - Plaça del Bruel, 1 - 17486 Empuriabrava
972.45.12.31 - 699.99.11.02
info@serveicontrolmosquits.org